Sigrid

 Mijn werk bestaat voornamelijk uit tekeningen. Ik teken met houtskool, potlood en kleurpotlood op verschillende formaten, van 30-40cm tot rollen van 100-800cm. Af en toe schilder ik, liefst met olieverf. Menselijke anatomie, met name het skelet neemt in mijn werk een belangrijke plaats in,  steeds vaker  gecombineerd met bekende historische (kunst)voorstellingen.  Ik zoek in mijn werk naar kennis die ik al redenerend niet kan bereiken. Ik probeer verborgen kennis zichtbaar te maken. Daarbij reflecteer ik op zowel spiritueel/filosofische als psychoanalytische en maatschappelijke vraagstukken.’

Bio 

Ik ben geboren in een streng gereformeerde familie in een dorpje in Zuid-Holland. Geloof werd streng beoefend, kunst was onzin.  Wel waren mijn opa , vader en moeder heel creatief. Altijd werd er iets gemaakt van hout, staal, polyester of stof. Ik mocht altijd meedoen en ik tekende veel. Ik kon goed leren en koos opleidingen die met ‘zending’ ( Afrikaanse Taalkunde) of ‘zorgen voor’ ( Pedagogiek en SPH) te maken hadden.  Maar dat werd het allemaal niet.  Ik trouwde op mijn 20e en kreeg al jong 3 kinderen. De jaren die volgden wijdde ik me aan de zorg voor hen. Ik ben rond mijn 31e gescheiden en ben toen gaan werken als postbode. Ik leerde mijn huidige vriend kennen en kreeg samen met hem  een tweeling.  Beide zonen bleken een ziekte te hebben  en drukke jaren volgden. In de vrije minuten die ik had, ben ik blijven tekenen en schilderen.  Toen de jongens vier waren ben ik in deeltijd de kunstacademie gaan volgen. Inmiddels zijn de kinderen  bijna allemaal volwassen en kan ik mij volledig richten op het onderwijzen en maken van kunst.

Levensovertuiging   

  Geloof is (opnieuw) belangrijk: Ik geloof in Jezus Christus als verzoener tussen de mens en God, tussen mij en God. Christus wil de mens weer ‘heel maken’. Ik richt me op de belofte van Christus dat de dood een overgang is van dit leven naar een eeuwig leven. De skelet-tekeningen symboliseren dit.  Ik ben ervan overtuigd dat dit zichtbare leven maar een fractie is van het grote geheel.  De bijbel, filosofische verhandelingen, mythologische verhalen inspireren en verwonderen mij, ze dagen me uit om vragen te stellen. Dit onderzoek verbeeld ik in mijn werk.

Hobbies

Wilt u kennismaken met mij en  mijn werk?