Forbidden

Het menselijk skelet

Ik gebruik in mijn tekeningen vaak delen van het menselijk skelet. Het menselijk skelet is de mens in zijn meest uitgeklede vorm. Van binnen zijn we allemaal gelijk.

De mens is een groot wonder van kwetsbaarheid. Lichaam, geest en ziel werken intensief samen om ons te laten ‘zijn’. Binnen het  lichaam neemt het skelet een essentiële plaats in;  het ondersteunt, verbindt en brengt leven door de productie van bloedcellen in het beenmerg.

In mijn tekeningen verbeelden  botten een bepaalde symboliek. In veel culturen hebben botten een duidelijke ( soms negatieve) associatie met de dood. Alhoewel ik daar soms gebruik van maak, hebben de botten in mijn tekeningen meer een levende en verhalende functie.

Afgezien van alle symboliek zijn  botten voor mij als tekenaar bijzonder interessant door hun prachtige vormen,  belijningen en texturen. En is de weergave ervan ook niet meer dan dat.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.